Blat pentru gatit din sare de Himalaya


 

68,99 Lei

BLTSLT
+

Blat pentru gatit din sare de Himalaya 20x20x3.5 CM

 

De ce sa gatiti pe blaturi din blocuri de sare roz de Himalaya? De ce este mai buna caramida de sare de Himalaya decat obisnuita tigaie sau tava?

Frigerea pe caramida de sare de Himalaya este diferita de folosinta uleiului sau grasimii. Mancarea se frige, nu se arde, nu se innegreste. Este mult mai sanatoasa decat forma de frigere obisnuita. Mancarea pregatita pe caramida de sare este foarte gustoasa si buna.

Informatii utile

- Caramida de sare se incalzeste ca vasurile vechi din fonta. Treptat, si chiar ore intregi se poate tine calda mancarea pe ea.

- Condimentare:Ai grija la condimentarea mancarurilor, fiindca mancarea preia ceva sare de la blat(caramida), deci se recomand condimente (verzi), fara sare.

Caramida de sare in arta culinara

Inventivitatea bucatarilor Gourmet: asezam caramida de sare pe jaratic sau pe gaz, lasam se se incalzeasca, si pe blocul de sare gatim diverse mancaruri, de exemplu: peste, pui, steak, legume, sau le putem tine calde. Merita sa taiem carnea, pestele, legumele in bucatele mai mici, asa incap mai multe de odata pe caramida.

Fripturile, legumele vor avea o aroma total unica, merita incercat!

Pe gaz

  • pe gaz sunt recomandate 15-20 minute
  • se propune incalzirea incet, asa caramida/blatul de sare nu se va crapa, nu se va sparge
  • verifica daca s-a ajuns la temperatura potrivita, daca da, poti sa si asezi bucatelele ce vrei sa frigi
  • cu o manusa de bucatarie se poate prinde cu siguranta

 

In cuptor

  • incalzeste blatul/caramida de sare in cuptor la 200 grade cca 5 minute
  • verifica daca a ajuns deja la temperatura potrivita; daca da, poti sa si asezi bucatelele ce vrei sa le frigi
  • cu o manusa de bucatarie se poate prinde cu siguranta

Curatarea caramidei de sare

Dupa frigere, deasupra chiuvetei sterge usor ramasitele de mancare. Sa faci asta cu apa foarte putina, deoarece cu cat primeste mai putina apa, cu atat tine mai mult caramida de sare.
Dupa aceea aseaza pe un prosop curat pana se usuca.

 
Niciunul